Patron virüsü ve temizleyicisi


Dikkat! Patron Virüsü!


Bu aralar PATRON (diğer adıyla Activexdebugger32.exe) adında bir virüs dolaşmaktadır. Bu virüs NOD32, Avast ve Kaspersky gibi tanınmış antivirüs ve trojen programlarıylada tespit edilememektedir. Benim çalıştığım cafedeki ana makinama ve kaldığım evdeki bilgisayarımada bulaştığı için kendisiyle epey bir haşır neşir olmuşluğumuz vardır

Bu virüs bilgisayarınızda arka kapı bırakıp C ve D gibi yerel sürücülerinizi tam paylaşıma açmaktadır. Böylece karşı tarafa (dosya kopyalama, değiştirme silme vb). tam erişim izni vermektedir. Eğer C ve D gibi yerel sürücülerinizi sizden habersiz bir şekilde PATRON1 ve PATRON2 adı altında tam paylaşıma verilmiş olduğunu fark ederseniz virüs bulunduğunuz makinaya bulaşmış demektir.

Bu virüsü temizlemek için, öncelikle virüsün açmış olduğu arka kapıdan daha zararlı yazılımların gelmesini engellemek amacı ile iyi bir antivirüs ve trojen programı kurmanızı ve son güncellemelerini yapmanızı tavsiye ederim. Daha sonra net bağlantısını kesip, görev yöneticisini (ctrl + alt + delete) açıp işlemlerden Activexdebugger32 adı altında çalışan bir program olup olmadığını kontrol edip var ise programı sonlandırmalısınız. daha sonra bu programı aratıp (mutemelen C:\windows\system32 klasörü içindedir) silmelisiniz. Daha sonra yerel sürücülerinizi paylaşıma kapatmalı ve denetim masası içinde sistem de (sistem özellikleri) Uzak sekmesi içindeki Uzaktan Yardım seçeneğini kapatmalısınız. Ayrıca virüs tarafından eklenen, C:\windows\system klasörü içinde bulunan ACD.CMD ve ACD2.CMD dosyalarınıda silmelisiniz. Son olarak Başlat çalıştır komutuna regedit yazıp Kayıt defteri düzenleyicisini açıp Activexdebugger kelimesini aratıp bulduğunuz tüm verileri silmeniz yeterlidir.


DRACULA Virüs Temizleyici İşlevleri Nelerdir?

# 1 - Bilgisayarımızda gereksiz depolanan Temp ve Prefect vb. dizinlerindeki gereksiz dosyaları temizler.
# 2 - Activexdebugger32.exe trojanını bir daha geri gelmemek üzere temizler ve sürücülerimizin paylaşım durumunu önceki haline getirir.
# 3 - Programı kapatmadan simge durumuna küçültürseniz program görev çubuğuna yerleşir ve taşınabilir disk takıldığında activexdebugger32.exe virüsünü otomatik olarak tanıyabilir ve silebilir.


PROGRAMI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE VİRÜS İHTİMALİ BULUNAN TAŞINABİLİR DİSKLERİNİZİ(Flash disk vb.) MUTLAKA TAKIN!!!!

Patron Virüsünü Kaldırmak İçin

# Masaüstünüz açılmazsa, CTRL + ALT + DEL tuşlarına basıp görev yöneticinizi çalıştırın ve Çalıştır tuşuna basarak explorer.exe uygulamasını onaylayın.
# Aynı yerden activexdebugger32.exe adlı virüs dosyasının çalışmasını durdurun ve bu dosyayı C:/ ya da C:/Windows/System32 klasörlerinden elle silin.
# Başlat Menüsü --> Çalıştır komutunu verin ve bu alana regedit.exe yazarak Windows kayıt defterini açın. activexdebugger32.exe kelimesini aratın ve bulduğunuz tüm kayıtları silin (sadece bir kayıt anahtarında explorer.exe activexdebugger32 şeklinde bir girdi olacak, o anahtarın tamamını silmek yerine sadece activexdebugger32 kısmını silin.
# Yine c:/Windows/System32 veya c:/Windows/System klasöründen acd.cmd ve acd2.cmd dosyalarını silin.
# Varsa aynı klasörlerdeki veya TEMP dizininizdeki ljl11.dll, kmon.ocx, ktkbdhk3.dll, mswinsck.ocx, pac.exe dosyalarını silin.
# Başlat Menüsü --> Çalıştır kısmına cmd.exe yazıp MS-DOS kutusunu açın ve net share PATRON1 /delete ile net share PATRON2 / delete komutlarını yazıp uygulayın.
# Dracula programını tekrar çalıştırın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Eğer bilgisayarınız masaüstü görününce takılıyor ve açılmıyorsa;

# 1- ctrl+alt+delete ile görev yöneticisini açın.
# 2- Dosya->Yeni Görev(Çalıştır) tıklayın.
# 3- Gözat butonuyla DRACULA Virüs Temizleyici programımızı bulunduğu yeri gösterterek seçin ve Open dedikten sonra tekrar Aç İptal Gözat butonlarının bulunduğu yere gelirsiniz zaten ve aç derseniz program çalışır.


Patron virüsü ve temizleyicisi Patron virüsü kaldır
Patron virüsü nedir
Patron virüsü kaldırma programı
Patron virüsü kaldırma yolları

0 yorum:

Hacker Video